Nieuwbouw Bierbrouwerij Jopen

Haarlem – Het bier Jopen is vernoemd naar de houten vaten van 112 liter waar het bier vroeger in werd vervoerd. Met uiterste zorg en passie worden bij Jopen hoogwaardige speciaalbieren geproduceerd, daarbij optimaal gebruik makend van de nieuwste technologische ontwikkelingen en de beste ingredienten.

Om de groeiende vraag vanuit binnen- en buitenland beter te bedienen, is in 2013 gestart met de bouw van een nieuwe productiehal in de Waardermeerpolder. Het pand beslaat 2300 m2 bvo.

De bovenruimte van het pand in de Waarderpolder wordt ingericht als proeflokaal en een tweede brouwhuis wordt gebouwd.

Een bijzonder moment in het 20e levensjaar van Jopen. Het eerste brouwsel van het nieuwe brouwhuis, Jopen Bokbier, is een karaktervolle 4-granenbok.

Details

Opdrachtgever

Jopen

Locatie

Haarlem

Soort werk

Bedrijfspand, voedingsindustrie